Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изиграй си картите

Вторник, 01 Август 2017 / Приключения
157
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
1 / 3

Създателите на нова интерактивна игра предизвикват хората да правят добрини

 

Нова интерактивна игра с карти предизвиква хората да правят добрини и докато се забавляват да променят хората около себе си. Cards2Go е комплект от 55 карти, разделени в няколко категории - „Предай”, „Създай”, „Играй”, „Развий”, „Познай”, „Опознай” и провокират към интеракция с непознати хора и извършването на мил жест към тях, съобщават създателите Dextrophobia. Те са инициатори на стаи за игра, в които хората влизат без да знаят какво предизвикателство ги очаква и които изпълняват определени мисии и решават загадки заедно с останалите участници в играта. Първата escape room е отворена преди три години, като в момента любителите на неизвестното могат да играят в общо три стаи. Пред предизвикателството на стаите до момента са се изправили над 30 000 души. Този интерес поражда идеята за общността на дектронавтите - хората, които са преминали и през игрите в трите стаи. 

Новото предизвикателство с картите не е настолна игра, а по-мащабен проект, в който доброто се разпространява от човек на човек. Идеята е всички мисии да се изпълняват между хората в градски условия в реално време. След изпълнение на предизвикателството, картата се предава на друг, като нейната история може да бъде проследена онлайн на специално разработената за проекта платформа www.cards2go.bg.

Ефектът е много силен и започва от теб. Ще го усетиш с първата раздадена карта, а цялото тесте ще промени изцяло ежедневието ти, обещават създателите на играта. 

 





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

карти, интерактивна игра, Cards2Go

Street of Hope

Смяната на настроения – кога да се притесняваме?

Вторник, 27 Юни 2017 / Родители
Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, но те не трябва да се подценяват   Когато детето прекрачи в юношеството, много неща стават различни. Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, защото е настъпило трудното време на търсене на себе си, в което много често младе [...]

Проверки на качеството на образованието

Сряда, 07 Септември 2016 / В клас
Всяка година детските градини и училищата ще се самооценяват    На всеки пет години детските градини и училищата ще бъдат инспектирани за качеството на предоставяното образование. Това предвижда проектът на държавния образователен стандарт за инспектирането, който е публикуван за о [...]