Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Велико Търново е избран за най-красив град

Понеделник, 04 Юли 2016 / Места
2403
  • Снимки: pateshestvenik.com

Старопрестолният град е начело на класация сред емблематични места в света

 

Велико Търново е избран за най-красив град в класация на италианския вестник „Република“. Старопрестолнит град е предпочетен сред други градове, построени на „труден“ терен и известни в света с красотата си като Метеора и Санторини в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др., пише pateshestvenik.com.

 

Велико Търново 

 

Старопрестолният град Велико Търново в полите на Стара планина има много исторически забележителности и специфична атмосфера, която може да се усети само на място.

 

Риомаджоре, Италия 

 

Ежедневникът нарича избраните локации „архитектурни бижута“, а градовете, които са намерили място в класацията – „съкровища“.

 

Вернанца, Италия

 

Изтъква се, че не е било никак лесно да бъдат построени на такива труднодостъпни места, което се посочва като пример за желанието на човечеството да подчини дивата природа, дори когато не става дума за постройки с отбранителна цел.

 

Рокамадур, Франция

 

Италианците са категорични, че Велико Търново и другите участници в подреждането предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието.


Ронда, Испания

 

Метеора, Гърция 

 

Вади Даван, Йемен

 

Ал Хаджера, Йемен 

 

Горд, Франция 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Велико Търново, класация, градове,

StreetInside

Алтернатива на квантовото вплитане

Петък, 07 Юли 2017 / На предела
Квантовият свят е пълен с явления, с които учените все още до голяма степен се борят на теоретично ниво   Една такава квантова теория е квантовото заплитане. Въпреки че има редица тестове, които демонстрират това, което Айнщайн нарече "призрачно действие на разстояние", мнозина само пре [...]

Реалността е електромагнитна - втора част

Понеделник, 29 Май 2017 / На предела
  Действителността е мрежова информационна структура от различни електромагнитни вибрации, част от които възприемаме и интерпретираме в това, което е видимия свят за нас.   Всяко тяло е електромагнитен осцилатор и излъчва на определена честота. Движението на мускулите ни създава е [...]