Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Борисов подаде оставката на кабинета

Неделя, 13 Ноември 2016 / Общество
1566
  • komentator.bg

"За нищо не съжалявам, трябва да се оцени грешката, която сме направили, или поредица от грешки", заяви премиерът 

 

Премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си и обяви, че ще подаде оставка след загубата на кандидата на ГЕРБ на изборите за президент. Според предварителните прогнози Цецка Цачева губи с резултат от 36% в сравнение с 58% за подкрепения от БСП ген. Румен Радев. 

"Да поздравим победителите. Да поздравя ДПС и колегите от ДСБ, които направиха всичко възможно това да се случи. Имаме нова политическа ситуация в България. Управляващата коалиция няма мнозинство. Не можем да правим реформи. Дори и бюджета не можем да приемем", заяви след резултатите Бойко Борисов. Той посочи, че оставката на правителството ще бъде депозирана в първия работен ден на парламента. 

Борисов не скри разочарованието си от това, че хората не били оценили "видимите неща", които неговото правителство е направило със строежа на пътища и друга инфраструктура. Ще видим какво е накарало хората в анализа, който ще направим, да загърбят всичко това, което сме направили, отговори на журналистически въпроси премиерът. 

"За нищо не съжалявам, трябва да се оцени грешката, която сме направили, или поредица от грешки, хората да оценят това, което сме направили ...", заяви Борисов и прекрати изявлението. 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бойко Борисов, избори, президент, оставка, кабинет

Street of Hope

Стигмата осиновяване

Събота, 14 Май 2016 / Гласът на детето
Хората се сродяват с любов, а не с кръв. А любовта е отдаване и раздаване     2 млн. души у нас са свързани с осиновяването. Това са деца, осиновители, биологични родители и роднини. След Втората световна война до началото на политическите трансформации в Източна Европа броят на д [...]

Програмирай на игра

Четвъртък, 15 Декември 2016 / В клас
  В клубовете на CoderDojo България деца създават сайтове и игри   Да програмираш може да бъде забавно, може да осигури добра кариера, но голямото предимство на ранната среща на децата с математическите модели е, че това ги подготвя за живота. Вероятно това стои зад популярн [...]