Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как се возят строителни материали с порше

Вторник, 05 Юли 2016 / Истории от града
388
  • сн. "Гражданите"

 

Кампания „Помогни му да се извини“ развълнува социалните мрежи след разходката на луксозен автомобил в парка

 

 

Водачът на поршето, сниман да се разхожда по алеите в Южния парк между кашпи с цветя и детски колички, обясни пред Нова телевизия, че всъщност карал строителни материали за детска площадка. 

Снимките обиколиха социалните мрежи с призив потребителите да помолят водача на поршето да се извини. Те бяха качени на 2 юли в приложението „Гражданите“ с отблязани всички възможни нарушения – каране в забранена улица, неспазване на маркировка, паркиране на велоалея и паркиране в зелени площи. Строителни материали не се виждат нито на снимката в движение, нито на тази, на която водачът си почива. 

 

 

Вижда се обаче, как шофьорът на паркирания на алеята автомобил си говори с патрулиращите полицаи и не изглежда, че става въпрос за желание на органите на реда да го санкционират. В сутрешния блок на Нова телевизия шофьорът на поршето Димитър Костадинов обясни, че бил докарал в парка материали за стореж на детска площадка и изрази съжаление, че поршето не било негово, а взето назаем от приятел. "Ако бях с баничарка, а не с порше, никой нямаше да ми обърне внимание", заяви Константинов.

Вчера от СДВР съобщиха, че на шофьора е съставен акт от Общинска полиция по Наредбата за организация на движението, приета от Столичния общински съвет. Според нея, при преминаване на пътно-превозно средство през парк глобата е от 50 до 500 лева. Фирмата на Костадинов наистина е имала разрешение за превоз на материали, но със служебен автомобил.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Южен парк, порше, алеи, строителни материали, автомобил

Street of Art

Как се опазват старите книги

Сряда, 14 Септември 2016 / Под прожектора
Националната библиотека стартира кампания за набиране на средства за закупуване на специална камера за дезинфекция на ценни документи Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” стартира кампания за набиране на 50 хиляди лева за закупуване на камера за дезинфекция по ме [...]

Джънк под прикритие

Сряда, 04 Май 2016 / Хранене и Здраве
  Някои храни, които мислим за здравословни, също се оказват вредни   Обществото ни е пренаситено от мазни храни и псевдонаука, най-вече идваща от потребители в социалните мрежи, които налагат тенденции в храненето като пускат красиви модерни снимки на закуски в буркан. Повечето [...]