Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детска градина за кучета

Събота, 15 Юли 2017 / Истории от града
354
  • arsofia.com
  • arsofia.com
1 / 2

Фондация Animal Rescue Sofia събира средства за изграждане на жизнено важно за бебетата помещение

 

 

Фондация Animal Rescue Sofia, която за няколко години успя да намери дом за почти 5000 бездомни кучета и да кастрира безплатно почти 10000 животни, събира средства за строителството на бебешориум. Това е обособено пространство, в което малките кучета да бъдат отделени преди и по време на ваксинацията.

Преди три години организацията успя да събере дарения, с които купи стара кравеферма близо до София и я превърна в приют със собствена ветеринарна клиника.

 

 

„Както знаете, смъртността и заболеваемостта сред малките в приютите е огромна и се изискват строги правила и обособени порстранства, за да не се стига до епидемии. Вероятно затова и нашият е единственият приют, който приема кутрета. Според периода това са между 30 и 60 нови кутрета всеки месец. Подготовката на всяко от тях изисква много време, всяко трябва да се ваксинира 3 пъти, да се обезпаразитява и храни със специална храна, но най-вече – да остане в изолация докато мине всички ваксинации.

 

 

В момента цялата подготовка на бебетата се провежда в карантинните ни помещения. Без слънце, без вентилация, в неголямо пространство, на плочки. И макар от клинична гледна точка това да е много важно (за предотвратяване на инфекциозни заболявания), то не се отразява добре на общото състояние на мъничетата. 2 месеца живот в „баня“ са твърде много за толкова малки същества“, обясняват от организацията.

 

 

Целта е да бъде обособено и изградено отделно пространство, където бебетата да могат да живеят отделени от другите кучета, но на слънце и простор между втората и третата си ваксина. Така ще имат по-добър имунитет, няма да страдат от рахит и изкривявания, ще имат достатъчно стимули от околния свят, за да растат любопитни и дружелюбни.

Ако искате да помогнете, можете да направите дарение на страницата на Animal Rescue Sofia.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, бебешориум, кучета, приют

Street of Art

Фламенко метъл в София през октомври

Четвъртък, 18 Август 2016 / Под прожектора
Виртуозните китаристи Ben Woods и Thomas Zwijsen ще свирят у нас за трети път   Китаристите Ben Woods и Thomas Zwijsen ще изнесат акустичен концерт в София на 23.10.2016 г в Клуб Три Уши. Виртуозите представят своите варианти на песни на Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest, UFO, Eu [...]

Смяната на времето увеличава риска от инфаркт

Събота, 25 Март 2017 / Хранене и Здраве
За медикаменти за справяне с проблема ЕС изразходва 130 млрд. евро годишно   Икономическата полза от смяната на времето е нищожна на фона на пораженията, които нанася върху човешкото здраве, твърди пиар експертът Ани Алашка, която от години се е посветила на каузата за премахване на зим [...]