Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Барът с маймунките

Понеделник, 21 Август 2017 / Истории от града
123
  • Daily Mail
  • Daily Mail
1 / 2

Заведение в Япония предлага нестандартно обслужване на посетителите си

 

Не, това не е серия от „Планетата на маймуните“, а ресторант „Каябуки“ в японския град Уцуномия, където съвсем истински маймунки примати сервират на клиентите.

Двайсетгодишният Ят-чан се научил да сгъва салфетки и да разбира поръчките клиентите, докато прекарва времето си в суши ресторанта. После започнал и съвсем наистина да работи. 

Животинките са чисти и симпатични, но въпреки това им е разрешено да сервират само напитки. Затова пък радват посетителите на заведението с танци и трикове и му печелят нови клиенти. За благодарност получават лакомства, като ядки, соя и банан в края на всяка смяна.

 

 

Засега на територията на Япония като сервитьори работят три примата. Организациите за защита на животните следят маймунките да не работят повече от два часа и да получават адекватна грижа от собственика на заведението.

Ако искате да бъдете обслужени с класа, може да ги засечете предимно сутрин в известната японска таверна.

 

 

Вижте още: 

Роботи в ресторанта 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

маймуни сервитьори, Япония, заведение, примати

Street of Hope

Учене чрез изпълнение на мисии

Понеделник, 03 Октомври 2016 / В клас
  Как можем да прилагаме дизайн мислене в детската градина и началното училище     Red Paper Plane (Червеният хартиен самолет) се появи преди малко повече от година и вече има своите верни почитатели на възраст от 3 до 6 години. Този образователен модел – игра се отлич [...]

Бебетата различават езика още преди да се родят

Неделя, 23 Юли 2017 / Родители
Неродените бебета са в състояние да доловят разликата между два езика, показват резултатите от изследване на учени от Университета на Канзас   Дори месец преди раждането зародишите правят разлика между английски и японски и реагират по различен начин при чуването на език, с който не са [...]