Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Подарете старото си балканче

Понеделник, 02 Май 2016 / Българи от ново време
374
  • 1bike.bg
1 / 3

 

Непотребният велосипед от мазето ви може да даде криле и мечти на дете от бедно семейство

 

„Раздавахме усмивки и получавахме такива. Получавахме и сълзи на родители, разплакани от радост и умиление...Защо влизам в тези детайли? Защото всички те, освен факти, са и символ на добротата, която носим в себе си. На човешкото у нас. На общото желание да живеем на едно по-хубаво място. И именно затова, когато ме попитат “Трудно ли се организира такава кампания?”, отговарям “Изморително е, но не е трудно. Има толкова много добри хора, които помагат.”

Така звучи равносметката от миналогодишната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, описана от инициаторите на кампанията от 1bike и проведена с участието на много доброволци.

 

 

В резултат миналата година в деня на детето 70 деца от Дряново получават велосипед, който семейството им не може да си позволи. А с него получават не просто радост и възможност да се движат повече, а и да се чувстват като останалите деца на своята възраст. Тези, на които родителите могат да купят колело.

„Искаме и тези, които нямат и не могат да си позволят велосипед, да се докоснат до чувството на свобода и усещането, че могат да надскочат ограниченията и да постигнат мечтите си“, казват организаторите.

 

 

Целта на инициативата е тази година своето колело да получат 200 деца, които живеят в Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора и Кубрат. Списъците на децата се предоставят от дирекциите за закрила на детето в съответните населени места.

Всеки, който има старо колело, което иска да дари, може да го направи в пунктовете на кампанията, които може да видите на 1bike. Можете да участвате и като доброволец, ако имате време и желание да дарите труда си в почистването и ремонтирането на велосипедите. 

Колелетата ще стигнат до своите нови собственици от 1 до 5 юни на специални церемонии, на които децата ще получат и уроци по колоездене. 

 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кампания, колело за смет, велосипеди за деца от бедни семейства

StreetView

Цената на една мечта

Събота, 10 Декември 2016 / Приключения
Как е да погледнеш от върха - зависи дали ще откриеш там това, за което си тръгнал да го изкачваш   Колко струва една мечта? С концерта на Avantasia беше лесно - няколко молитви слуховете да се окажат истина, билет за фестивала в Каварна и чакане... Тази от днес (13 юли 2016 г.) - конк [...]

Кулата в леденото езеро - втора част

Понеделник, 06 Март 2017 / Приключения
  Вратата на „Бялата чапла” се отвори и пропусна в малката кръчма тримата опърпани приключенци. Елтар плати на ханджията и помъкна багажите на всички горе към стаята им, а принца и джуджето се стовариха на първата маса и награбиха халбите. Оцеляхме, а? – смутолеви Каав [...]