Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-умната жена в света

Неделя, 21 Май 2017 / Българи от ново време
280
  • сн. БСК

Да си умен не е достатъчно, трябва да си мъдър, казва Даниела Симидчиева

 

Даниела Симидчиева е най-интелигентната жена в света - има по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс и Стивън Хокинг. На теста за интелигентност Даниела Симидчиева е достигнала рекордните 192 точки от максимум 200. Таван, който не е достиган вече 14 години. В българската действителност обаче най-умната жена на Земята е била и безработна близо година, налагало й се е да чисти входове, за да може да си плаща наема. Според нея връзка между високата интелигентност и материалното благополучие няма.


"Максимумът е 200 и то теоритично т.е. 200 е недостижимо поне по тестовете на Джон Рейвън, по които аз съм се явявала за да изследвам своето IQ. Според мен не всеки човек, дори и да има потенциал, този потенциал му е даден за да стане гений или нещо подобно", разказва Даниела пред ТВ Европа.

Даниела Симидчиева  няма научни титли и световни открития, работи в БСК и казва, че е щастлива от това. Докато търсела работа, на няколко места усетила, че хората се страхуват, че ако я наемат, може би ще се опитва да им дава акъл. „Не знам какъв беше страхът, но подобно усещане имаше - някаква студенина, някаква бариера, нещо, което ме държи по-встрани", допълва Даниела Симидчиева.
Пробва се и в политиката, като кандидат за вицепрезиеднт през 2011 година. В двойка с Красимир Каракачанов.
"От допира ми до политиката останах с усещането, че съм погалила змия - жените ще ме разберат, мъжете не знам дали имат същото усещане. Така че нямам желание да повторя този опит"., разказва тя.

Пътят към щастието намерила в духовните неща: "Вие виждате светът към какво върви - нещо се е сбъркало и се сбъркало, според мен, този стремеж парите и материалното да бъдат господар над всичко. Аз мисля, че това е грешката на цивилизацията".
Казва, че е богата, защото има три дъщери. На които не спира да повтаря, че да си умен е едно, но да си мъдър е всичко.
.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Даниела Симидчиева, интелигентност, БСК

Street of Art

Красива храна

Събота, 23 Юли 2016 / Хранене и Здраве
Няколко вкусни и забавни идеи, които можете да направите и сами    Храненето може лесно да се превърне в изкуство, за което понякога трябва единствено малко въображение. Но може да се превърне и в забавна игра за цялото семейство. Ето няколко предложения, които събрахме от Creative [...]

Безсънието уврежда мозъка

Неделя, 10 Април 2016 / Хранене и Здраве
  По-голямата част от хората не си доспиват. До какво води това?   Преди време чувството ми за справедливост беше силно накърнено заради тежки отношения в службата, отделно бяха ежедневните нерви, неудовлетворението от работата и чисто физическата умора в някои особено натоварени [...]