Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как се печелят оскари

Вторник, 21 Февуари 2017 / Българи от ново време
165
  • сн. Chaos Group
  • сн. Chaos Group
1 / 2

Компанията Chaos Group търси специалисти, които да работят над технологиите за специални ефекти

 

Компанията Chaos Group, чийто съосновател Владимир Койлазов получи Оскар в категорията „Научни и инженерни технологии“, набира специалисти за екипа си в България, обяви основателят на фирмата Петър Митев. Той вече гледа към по-високи цели.

В момента екипът ни в България наброява над 200 души. Продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски умения, специалисти по маркетинг и продажби и др.“, съобщи на среща с медии Митев. Фирмата има и стажантска програма, чрез която обучава младежи по програмиране и 3D визуализация.

 

 

Наградата на Филмовата академия е за цялостен принос и за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“.

Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години“, сподели Владимир Койлазов, който е главен технически директор.

Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика. Компанията помага на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за архитектурна визуализация, продуктов и индустриален дизайн, телевизия и игрални филми. Има офиси в София, Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио.

 

 

Технологията V-Ray

От архитектура и дизайн до визуални ефекти в киното и телевизията, най-използваната технологията за рендъринг в света е V-Ray. Технологията помага на творци и дизайнери да визуализират своите шедьоври вече над 15 години, разширявайки границите отвъд обикновените изображения, анимация и виртуална реалност. Технологията V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително хитови филми като „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange), „Дедпул“ (Deadpool), поредицата „Игра на тронове“ (Game of Thrones”) и много други.

 

 

По  темата: 

Българин получи Оскар за технологии

Обявиха номинациите за Оскари 2017 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Владимир Койлазов, Оскар, Петър Митев, технологии

StreetView

Кукенхоф - Градината на лалетата

Петък, 14 Април 2017 / Места
Когато луковиците попадат в Холандия, настъпва такава истерия, че се надува най-големият балон на пазара на цветя, познат в света изобщо   Кукенхоф е най-красивата пролетна градина в света със столетна традиция в отглеждането на лалета. Кукенхоф означава Кухненска градина – по в [...]

Шоу на колела и парна тяга

Сряда, 17 Май 2017 / Приключения
Различните атракционни пътувания вече се превръщат в доходоносна традиция на държавната железница   След няколко успешни атракционни пътувания на композиции с парния локомотив Баба Меца, БДЖ отново подготвя празнични изненади. На 24 май Баба Меца ще поведе „Влака на буквите“ [...]