Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Родители застанаха зад директора на 51 СУ

Четвъртък, 12 Януари 2017 / В клас
649
  • bgnow.eu

Те разпространиха петиция в подкрепа на Асен Александров след скандала с голите снимки

 

Родители категорично подкрепиха директора на столичното 51-во училище Асен Александров след скандала с разпространените голи снимки. Според тях снимките са манипулация и разпространението им е целенасочена атака срещу директора.

Голите снимки бяха тиражирани в печатни издания и сайтове, а прокуратурата започна проверка с аргумента, че изображенията са с порнографско съдържание и увреждат обществения морал. Вчера Александров подаде оставка като съветник на министъра на образованието и излезе в отпуск като директор до изясняване на случая.

Според първоначалните данни снимките са били качени на сайта на училището на 5 януари и въпреки че са били в мрежата за кратко, много от учениците и учителите са ги свалили на компютрите и телефоните си.
В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай.
Веднага след скандала тръгна петиция от родителското настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна“ - София в защита на директора.

„Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.
51 СУ „Елисавета Багряна” е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.
Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна” достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.
Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти”“, пишат родителите.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Асен Александров, 51 СУ, скандал, голи снимки, родители, петиция

StreetView

До края на асфалта

Събота, 02 Април 2016 / Приключения
В един предишен живот, в един друг свят, адресът ми завършваше на „… Монреал, Канада. Съпругата ми със сина ни току-що бяха заминали за България и беше време за моето хоби. С няколко познати от района на Мичиган се бяхме уговорили да видим колко далеч можем да стигнем на север в [...]

Светлинни кръгове в Рила

Четвъртък, 22 Септември 2016 / Места
  Анонимните художници отправят поредно послание на мир и хармония   Поредна светлинна рисунка засия този път до до едно от Рилските езера. Арт инсталацията се появи точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия създадена от Учителя Петър Дънов. Анонимните й автори споде [...]