Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отсъствията ще се извиняват със сегашните бележки

Понеделник, 10 Октомври 2016 / В клас
2204
  • 168chasa.bg

Междувременно ще се търси друг вариант за доказване, че ученикът не е посещавал училище заради болест 

 

Съществуващата досега форма - медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остава в сила до изработването на мерки, които гарантират, че с тях няма да се злоупотребява, съобщиха от сдружението на общопрактикуващите лекари. Днес работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, на която са набелязали стъпки за решаване на проблема с фалшифицирането на извинителните бележки. 

Преди около 2 седмици зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че те ще бъдат заменени с амбулаторните листове от прегледите на децата, тъй като има много фалшификации и злоупотреби. 

От сдружението на личните лекари обаче възразиха с аргумента, че в листа от прегледа се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, медицински бележки, отсъствия, амбулаторен лист

Street of Art

Holocaust за пръв път в България

Четвъртък, 27 Октомври 2016 / Под прожектора
Легендарна шотландска хеви метъл група за първи път с концерт в София   Култовата шотландска хеви метъл банда Holocaust идва за първи път в България. Събитието ще се състои на 19 ноември 2016 г. в столичния клуб Live & Loud. Концертът им е посветен на деветата годишнина на сайта Met [...]

Готвенето на висока температура уврежда храната

Четвъртък, 03 Ноември 2016 / Хранене и Здраве
Сърдечносъдовите заболявания се дължат на традициите в готвенето    Готвенето на висока температура може да повиши риска от сърдечносъдови заболявания, съобщи EurekAlert, цитиран от DarikNews. При загряване на храната над 150 градуса по Целзий се променя химичната структура н [...]