Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Игри за шампиони

Петък, 24 Февуари 2017 / В клас
474
  • Red Paper Plane

Нова порция предизвикателства от създателите на дизайн мислене за деца

 

В София стартира уникално по рода си ателие по дизайн мислене за деца от 7 до 10 години. Проектът е продължение на мисиите RedPaperPlane, чиято цел е да научат децата да решават проблеми по оригинален начин, а не просто да са послушни изпълнители.

Design Champions е първата по рода си програма по дизайн мислене за деца на възраст между 7 и 10 години.

„Програмата се състои от мисии - тематични проекти, по които децата работят заедно, докато намерят уникално решение на поставеното предизвикателство в рамките на 90 минути. В мисиите прилагаме метода дизайн мислене, разработен в университета Станфорд“, разказва създателят на проекта Цветелина Камова.

Успехът вече не зависи просто от старанието, а от прогресивното мислене – постоянно да учим нови неща и да развиваме нови умения, докато експериментираме и преодоляваме нови предизвикателства. Затова мисиите, които разработват от RedPaperPlane, целят да научат децата да мислят самостоятелно от съвсем малки, да работят в екип, да осъществяват собствените си идеи, да търсят нови и различни решения.

Процесът на дизайн мислене е водещата методология за креативно решаване на проблеми и създаване на иновации в световен мащаб. Тя е в основата на бизнеса както на утвърдени компании като Apple, Google, IBM, SAP и Nike, така и на някои от най-успешните стартиращи компании като AirBnB, Uber и Dropbox.

Първата мисия от програмата Design Champions е 

 

Мисия: Архитект

 

Предизвикателството в нея е: "Как да създадем ново и различно място за забавления?".

Чрез участието си в нея малките архитекти ще опознаят в детайли професията и начините, по които архитектите представят дизайна, който са създали.

За успешното завършване на проекта, децата ще преминат през още две фази на процеса дизайн мислене - избирам и създавам, по време на които ще са генерирали много собствени идеи, групирали идеи по съответствие, защитили своята визия в екип, избрали най-подходящата си роля в екипа, достигнали до групово решение, намерили нов начин да преодолеят дизайн предизвикателството, използвайки общите усилия и идеи и на финала - щастливи и поизморени - представили атрактивно решението си пред останалите.

Мисиите се провеждат в Questomania, една от водещите стаи на загадките в София всеки понеделник през март от 17,30 часа.

Как да запишете децата.

 

 

Вижте още: 

Как да отгледаме иноватори 

Полетът на червения хартиен самолет 

Учене чрез изпълнение на мисии 

Програмирай на игра

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дизайн мислене, Red Paper Plane, Design Champions

StreetView

НАСА откри планети с условия за живот

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / Места
Надеждите на учените са, че ще открият и други обитатели на Вселената   От Американската космическа агенция НАСА съобщиха, че са открили планетарна система с най-малко седем планети с размерите на Земята. На поне три от тях има условия за развитието на живот, а температурите са бл [...]

Тайнственият град на траките и македонските царе

Неделя, 14 Май 2017 / Места
Повече от 100 години учените са спорили къде е разположен античният град Хераклея Синтика   Продължават археологическите проучвания на античния град Хераклея Синтика близо до Рупите. През изминалата седмица са открити 8 нови помещения, за които се предполага, че са магазини, съобщи за Р [...]