Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да срещнем бебето и кучето

Четвъртък, 15 Юни 2017 / Родители
114
  • blog.weespring.com

Домашният любимец има нужда от подготовка за промяната в дома

 

 

Когато двама души разберат, че ще станат родители, много хора започват да им дават съвети как не може да се гледа бебе и куче или друго животно вкъщи. Има хора, които взимат решение да изоставят домашния си любимец, защото смятат, че присъствието на животно може да навреди на детето, или че няма да имат време да се грижат за животното. Но има и много хора, за които отглеждането на бебе и животинка не е проблем.

Нека не забравяме, че цялото семейство трябва да се подготви за промяната, която ще настъпи в дома с идването на бебето.

Ето как може да подготвите вашето куче за бъдещите му брат или сестра:

 

- Контролен преглед. Посещение на ветеринарен лекар ще гарантира, че вашето куче е в добро здраве и в крак с всички най-актуални ваксинации.

- Играйте. Започнете подготвяте кучето за идеята,че ще има бебе в къщата.

- Направете промени сега. Ако не искате искате вашият домашен любимец да спи в леглото ви, или да се качва върху мебелите, трябва да поставите тези граници преди идването на бебето. "Не трябва бебето и новите правила да дойдат по едно и също време", казва Джонатан Клайн, основател на "Казах „Седни!", организация за обучение и пансион за кучета в Лос Анджелис.

- Сложете нещата на вашето бебе на мястото им - люлка, столче, звукови играчки няколко седмици по-рано. Нека вашият домашен любимец да свикне с новите елементи в дома и различните звуци, които издават.

 

 

- Малко място. Намерете място (като пералното помещение или кухнята), което ще служи като територия на домашния любимец и се постарайте да прекарва времето си там със свои играчки и лакомства. Когато вие вече ще сте ангажирани с бебето, кучето ще се чувства щастливо там.

- Оставете бебето и кучето във ваше присъствие да се опознаят, кучето да свикне с миризмата му.

Изоставянето или отделянето от дома на животно никога не е решение.  Вашето дете ще бъде обгрижвано от верен приятел, ще израсне добър човек, който обича животните и от малко ще се научи да се грижи за тях.

 

Ето и доказателство за това колко весело може да е вкъщи с бебе и куче:

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

куче, животно, бебе, семейство

StreetView

Сцена и арт фестивали на гарата

Четвъртък, 05 Май 2016 / Места
Освен под часовника, столичани ще могат да се срещат и за културни събития в Ротондата      Площадът пред Централна гара София, известен като Ротондата, ще се превърне в сцена за култура и отдих. Планираната инвестиция е около 8 – 10 млн. лв, които ще бъдат осигурени по [...]

Пет места, които пазят българския дух

Понеделник, 11 Юли 2016 / Места
  Местата, които пазят традициите, историята и духа на Възраждането в България, са много повече, разбира се. Тук разказваме за пет от тях, където хората са запазили гордия си дух и до днес заедно с традициите и занаятите.    Копривщица   Безспорно Копривщица е еди [...]