Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Когато не искаш да си елф

Вторник, 24 Януари 2017 / Гласът на детето
208
  • sphink.com
  • sphink.com
1 / 2

Хиляди деца не искат да ходят на училище заради подигравките на съучениците си

 

Тормозът е едно от най-болезнените неща, които човек може да преживее. Според изследване на Университета Йейл, жертвите на тормоз много по-често мислят за самоубийство, отколкото хора с други проблеми. ABC News цитира данни, според които около 60 000 деца в САЩ не ходят на училище всеки ден заради страх от тормоз. Такава е историята и на първокласника Гейдж Бергер, когото децата наричали Елф  заради щръкналите уши.

Родителите на момчето Тим и Кали, забелязали, че синът им се гледа в огледалото и се опитва да прилепи ушите си назад заради подигравките на съучениците си. Той наистина изглеждаше разстроен и мислеше, че не е достатъчно добър, споделя майката на момчето.

Тормозът може да причини сериозни вреди на психическото, а оттам и на физическото здраве.  Емоционалната болка може да спре умственото развитие, когато става въпрос за по-малко дете. Затова и родителите на момчето се притеснили сериозно и потърсили варианти за пластична операция.

Операцията отнела около 2 часа и променила момчето напълно. Сега Бергер е щастлив, доволен и това е най-важното за родителите му. 

 

Sphink.com

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гейдж Бергер, тормоз в училище

StreetInside

Илюзията на компромиса

Вторник, 03 Май 2016 / Към себе си
  Обществото си отглежда хора, които вярват, че нямат избор и трябва да се примиряват с неща, от които не са щастливи     Много пъти сме чували как най-трудното нещо за един човек, е това той да остане себе си в свят, в който всеки и всичко се опитва да го промени, да повлия [...]

Кризисните години и уроците на живота

Понеделник, 09 Януари 2017 / На предела
7-годишните цикли и как да се справим добре в училището на живота   Всички ние постоянно научаваме по нещо ново в нашето училище на живота, където също трябва да взимаме изпити в кризисните години или времена на драстични трансформации и промени в нашия живот. През тези години ние преми [...]