Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Децата с увреждания – специални и различни

Сряда, 31 Май 2017 / Гласът на детето
826
  • pixabay.com

Научете рожбите си, че различното не ги прави дефектни за обществото ни, обществото не достойно за тях

 

Всяка жена иска да стане майка и девет месеца чака своя дар от съдбата. Радва се на факта, че носи живот. Грижи се за него с голямо старание още в утробата си. Шок настъпва когато детето се роди различно. Родителите се шокират и измъчват заради условията, в които живеем, отношението към тези деца. Нека погледнем нещата от друг ъгъл.

Много често съдбата ни затваря една врата, но отваря друга – така е и със специалните деца. Човек винаги е по-добър в нещо и не толкова в друго, тези деца обаче са дар от Бога, защото те са специални. Виждат и правят този свят по-добър и некомерсиален. Забележете, че тези деца ни принуждават да оценим малкото в живота и да не търсим голямото в него.

Крачка напред за тях означава усмивка и емоция, която мама не би заменила с нищо друго на света, но би дала всичко, за да се повтори.

Научете рожбите си, че различното не ги прави дефектни за обществото ни, обществото не достойно за тях. Трябва да знаят, че те са специални, такива са родени и такива ще останат до края на дните си.

Раждането на дете с увреждане не трябва да е лоша прокоба, а щастие. Хората, които не ценят тези деца, впоследствие възрастни, ще им се наложи да поправи тази грешка, за да може да съществуват. В противен случай сме загубени като хора и свят.

Едни от най-известните личности са били специални и различни. Признати са в цял свят - такива каквито са.

Събитията в живота са въпрос на гледна точка. Когато имате случка в ежедневието я погледнете от всички ъгли, най-вече намерете положителното в нея.

Детето с проблем, може би е дете с дар, а не проблем. Всичко е въпрос на гледна точка и настройване към промените.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

деца с увреждания, специални деца, хора със специални нужди

StreetView

Ботаническа градина в дядовия двор

Събота, 18 Юни 2016 / Места
Млад географ събра над 300 растения в Ихтиманското село Борика   Изкуство ли е градинарството, или просто занаят? Въпрос на лично отношение. Може просто да практикуваш древното свещенодействие – семе-земя-слънце-вода-храна, оставено ти в наследство от фамилията; а може да го пресъ [...]

Разрушението като лукс - най високата сграда в Тайланд

Събота, 03 Септември 2016 / Места
77-етажният небостъргач впечатлява с интересния си дизайн    Тази сграда не е жертва на тероризъм, нито е пострадала от времето. Това е най-високият (засега) небостъргач в Тайланд. Небостъргачът MahaNakhon украси градския пейзаж на Банкок след като беше открит на тържествена ц [...]