Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Българската Коледа помага на деца с хронични заболявания

Сряда, 30 Ноември 2016 / Гласът на детето
291
  • btvnovinite.bg

През миналата година благотворителната инициатива събра 2,4 млн. лева

 

Президентът Росен Плевнелиев даде началото на 14-то издание на инициативата „Българската Коледа“. През тази година кампанията ще бъде насочена към децата с хронични заболявания.

Целта е със събраните средства да се купи високо технологична апаратура, която ще даде възможност за осъществяване на прецизна диагностика.

Последното издание на инициативата беше в помощ на децата в реанимация и събра 2,4 млн. лева.

„Подкрепяйки децата в критично здравословно състояние благотворителната инициатива помогна за спасяването на не един детски живот. Като президент се гордея, че променихме и надградихме „Българската Коледа”, заяви държавният глава Росен Плевнелиев.

„Ролята на „Българската Коледа“ не се изчерпва само с това да се намери един ресурс и той да бъде разпределен. Поставихме си целта да търсим и намерим устойчиво решение на системни проблеми. През 2013 г. за пръв път казахме, че не само събираме пари, а искаме да съберем всички институции в България, за да поставим проблем и да го решим“, каза още Росен Плевнелиев.

От началото на кампанията преди 13 години в „Българската Коледа” са събрани 28 млн. лв. и е помогнало на над 3400 деца. Купена е медицинска апаратура за 229 лечебни заведения.

Организаторите на кампанията са категорични, че целта е не просто да се събират пари, а да се промени качеството на детското здравеопазване у нас.

 


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Българската Коледа, хронични заболявания, деца, президент, Росен Плевнелиев

StreetView

Лисабон за един ден

Четвъртък, 23 Юни 2016 / Приключения
  Столицата на Португалия е предпочитана туристическа дестинация - най- често се чува френски език, има много холандци, белгийци, германци     Поне трима души познавам, които мечтаят за екскурзия в Лисабон и все не им се получава. Още толкова - които са успели и говорят стра [...]

Любляна - Зелената столица на Европа

Четвъртък, 16 Февуари 2017 / Места
 Градът е първи и единствен в Централна и Югоизточна Европа, който получава тази чест   Ако сте сред нарастващия напоследък брой хора, които избират да посетят словенската столица Любляна е много вероятно да разберете сами, че най-силният градски шум от трафик в стария център [...]