Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Брутален побой над 2-годишно дете

Петък, 10 Февуари 2017 / Гласът на детето
302
  • prakticheska-pediatria.net

Насилието над деца най-често се случва в семейството

 

Пореден случай на брутално насилие над дете – двегодишно момченце от Ихтиман е прието в „Пирогов“ с опасност за живот след побой. Детето е с фрактура на черепа и е в кома, съобщи д-р Христо Пседерски, началник на детската реанимация в Пирогов.

Момченцето е доведено в болницата от майка си и след сигнал на лекарите заради съмнения за побой тя е задържана от полицията за 72 часа.

По информация на Нова телевизия първоначално майката казва, че то е паднало от леглото си. После обаче признава и показва как го е удряла в стената.
Побоят е станал в ромската махала в Ихтиман.

Още при раждането на детето през 2015 г. то е пребито от майка си в болницата в Септември. Тогава социалните служби са отнели правата на майката и са настанили детето в приемно семейство, но след това са преценили, че тя се е поправила и са го върнали в семейството.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Децата-жертви са хиляди

 

Според официалните данни около 65% от регистрираните случаи на насилие над деца са именно в семейството. Следва насилието, проявено на улицата и в училище.

През 2015 г. отделите „Закрила на детето” са работили по 1839 случая на насилие над деца, като 752 са новооткритите.

Данните на Министерски съвет от горещата линия за насилие показват, че на всеки 5 минути се подава сигнал.

През миналата година на номер 116 111 са получени общо 108 852 обаждания, което далеч не означава, че това са всички случаи на регистрирана агресия. Сигналите, подадени за насилие над деца са се увеличили с 40% само за година, показват данните.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

насилие, дете, Пирогов, побой

StreetInside

Затворен кръг или спирала

Вторник, 24 Май 2016 / Към себе си
  Без да бъдат зададени болезнените въпроси, никога няма да се премине към болезнените отговори   Често ли си мислите, че не сте съвсем наред? Че, може би, страдате от някакви форми на депресия или истерия? Има ли моменти, в които непрестанно си задавате едни и същи въпроси, без д [...]

Страшно ли е да кажеш сбогом

Вторник, 26 Април 2016 / Към себе си
  За да останем будни и със сила да изживяваме мечтите, трябва да се обграждаме с хора, места и вещи, които ни помагат за това   "Знаеш ли, открил съм, че хората не знаят как да се разделят" - ми каза един приятел преди време. Разговорът беше на съвсем различна тема, но [...]