Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прах и мечти - изложба на Искрен Илиев

Петък, 24 Март 2017 / Под прожектора
241
  • bulgaren.org
  • bulgaren.org
1 / 2

 

Виенската Галерия “Вива Арт“ гостува в София със самостоятелната изложба на живописеца Искрен Илиев

 

Изложбата на българския художник Искрен Илиев "Прах и мечти"  ще бъде подредена сред археологическите останки на Софийския римски амфитеатър. Ценителите на изкуството могат да я видят от 31 март до 30 април 2017 г. в галерия „Римини“, хотел „Арена ди Сердика“, ул. „Будапеща“ 2.

Фокусът на художника е винаги върху нетленното в тленното, в момента като вечност, съдържащ в себе си вчера, днес и утре, в надеждата на всеки един от нас да остави следа след себе си и в същото време в ясното съзнание, че сме просто зрънце пясък в часовника на вечността, само прашинка време в безвремието. И точно за това сме толкова ценни.

 

 

Художникът Искрен Илиев - ИСИ е един от най-ярките български млади творци зад граница. Роден е на 26.03.1975 г. в гр. Варна. От 1996 г. живее и работи като независим художник във Виена, Австрия.

Завършил е Университета по приложни изкуства във Виена, специалност Живопис, в класа на проф. Хутер. Има многобройни изложби, видео инсталации и сценични проекти, осъществени в Австрия, Бългaрия, Италия, Франция, Словакия и Германия. Негови картини са в частни колекции в Австрия, Холандия, Белгия, Испания, Швейцария и България. Правил е сценичен дизайн за Гучи, Формула 1, Роулинг Стоунс и Роби Уилямс, както и визуални ефекти за АйБиЕм, Проктър енд Гембъл, Роше и Мобилком.

Работи предимно в поредици и серии, следвайки определени теми като използва смесена техникa върху платно. Големите му фигуративни картини, както и графиките му са винаги „Без Име”, защото за него всяка творба представлява процес, който не бива да бъде ограничаван с бариери и заглавия.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Искрен Илиев, Галерия Римини, изложба

StreetBoard

Панда срещу снежен човек

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Истории от града
Мило видео от зоологическата градина в Торонто обиколи социалните мрежи   Клипче с панда, бореща се със снежен човек, обиколи социалните мрежи. Героят е 8-годишният Ди Мао, който живее в зоологическата градина в Торонто от 2013 година. Мъжката панда пристига там от Китай заедно с [...]

Безработни ще гледат децата, които не ходят на ясли

Сряда, 14 Юни 2017 / Общество
20 млн. лева от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са предвидени за детегледачи   Безработни ще бъдат наемани за детегледачи на деца, които не са приети в детска ясла и детска градина, а родителите им искат да се върнат на работа. Това ще стане чрез проект [...]