Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина актрисата Надя Тодорова

Вторник, 21 Юни 2016 / Под прожектора
777
  • bgnow.bg

Голямата актриса на малките роли

 

 

 

На 90 години почина голямата българска актриса Надя Тодорова. Тъжната вест съобщи дъщеря й Антоанета Теменугова.

Актрисата, която в последните години живееше при дъщеря си в Чехия, си отиде след продължително боледуване. Община Асеновград, където е родена Надя Тодорова, ще организира поклонение по повод кончината й.

Надя Тодорова е родена на 1 ноември 1925 г. Тя започва да играе през 1946 г. първоначално в театрите в Смолян, Габрово, Сливен и Пазарджик. 

 

 

Дебюта си пред камерата прави през 1974 г. с филма "Трудна любов". След това участва в над 30 филма, между които са "Записки по българските въстания", "Снаха", "Господин за един ден", "Куче в чекмедже" и др.
Ще я запомним като „голямата актриса на малките роли“ с култовите си реплики от "Дами канят", "Двойникът", "Опасен чар", "Адио, Рио"...И като Надежда Теменугова от „Вчера“.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    албена 03.07.2016 / 01:28

    Надя беше една от моите обичани артистки.В деня на нейната кончина, имах чувството че съм загубила много близък човек.Дълбок поклон!


Автор

повече за автора

Ключови думи:

Надя Тодорова, актриса, Дами канят, Опасен чар, Вчера

Street of Hope

БСП обещават реформа на образователната реформа

Събота, 04 Февуари 2017 / В клас
  Меглена Кунева за заплатите на учителите: Едно е да искаш, друго е да можеш     БСП ще ревизира образователната реформа на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП при представянето на предизборната платформа на партия [...]

Проверки на качеството на образованието

Сряда, 07 Септември 2016 / В клас
Всяка година детските градини и училищата ще се самооценяват    На всеки пет години детските градини и училищата ще бъдат инспектирани за качеството на предоставяното образование. Това предвижда проектът на държавния образователен стандарт за инспектирането, който е публикуван за о [...]