Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Момичето от народа, което остана в сърцата на хората

Сряда, 23 Август 2017 / Под прожектора
418
  • Daily Express
  • playbuzz.com
1 / 2

Принцеса Даяна 20 години по- късно

 

Наричат я “принцесата на народа”, защото никога не забравяла откъде е тръгнала, въпреки че за мнозина животът й изглеждал като приказка.

Срамежливото момиче, което става принцеса за една нощ. Преди трийсет и пет години в Лондон лейди Даяна Спенсър обещава да обича, да почита, но не и да се подчинява на принц Чарлз. Според критици бракът им бил обречен, защото Чарлз приемал събитието като ангажимент, който трябва да изпълни.

 

 

Принцесата обаче поставя начало на нова епоха в Обединеното Кралство. Тя се превърна в модна икона по същия начин, по който това правят Джаки Кенеди или Одри Хепбърн - непреходен, елегантен и все още модерен", казва Елери Лин, куратор на изложбата "Даяна: Нейната модна история" в двореца Кенсингтън в Лондон.

Наричана "Срамежливата Ди" преди брака си с принц Чарлз, през 1981 г. русокосата красавица излиза от черупката си и осъзнава, че дрехите могат да бъдат използвани като мощен инструмент за комуникация.

 

 

Даяна е и първата жена в кралското семейство, носила панталони на вечерно събитие. Тя помогна и за модернизирането на кралския гардероб с тоалети, които оставиха трайни спомени, припомня Darik News.

Така например кадифената вечерна рокля на дизайнера Виктор Еделщайн, която принцесата облича в Белия дом през 1985 г., е една от най-известните й. В тази рокля принцесата танцува с американския актьор Джон Траволта на хита "Трябва да танцуваш" от филма "Треска в събота вечер", в който той участва.

 

 

Даяна води синовете си със себе си, за да подкрепят каузи в помощ на боледуващите от СПИН, бездомните и в борбата срещу противопехотните мини. Снимките на принцесата, която се ръкува с болни от СПИН пациенти през 1987 г., помогнаха за развенчаването на митовете около болестта, включително неоснователния страх, че тя се предава чрез допир.

 

 

Благотворителността й помага да е близо до народа си. Даяна дава пример на децата си за благородство и безгранична любов към хората и към семейството.

Принцесата загива при нелеп инцидент на 31 август 1997 г. заедно с любовника си Доди ал Файед. Лимузината им катастрофира в парижки тунел, докато ги преследват папараци с мотоциклети. Това събитие покосява обществото, но синовете й са белязани за цял живот да страдат. Смъртта й е мистерия и до днес. Алън Макгрегър, който е работил за Саудитска тайна служба разкри, че загадъчна звезда кара колата на принцесата минути, преди да се разбие. "Видях толкова много пробиви в сигурността й в този хотел и странни неща, че това трябваше да се случи рано или късно”, казва той пред в. „Мирър“.

 

 

Пред медиите 35-годишният Уилям разказва, че шокът от загубата на майка му все още го преследва. Хари, който е на 32 години, разкри, че е посещавал консултации със специалист, за да преодолее мъката.

На 31 август тази година се навършват 20-години от смъртта на принцесата.

„Тя все още е наша майка. Разбира се, като неин син мисля, че тя е най-добрата майка на света. Обгръщаше ни с любов със сигурност. Това, което ме удиви, е какво е направила. Всички тези въпроси, като закрилата на бездомните хора. Тя често срещаше критиката на политиците и редакторите в националната преса", казва принц Хари в документалния филм „Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство".

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

принцеса Даяна, филм, 20 години от смъртта на Даяна

StreetInside

Как да сбъднем желанията си

Понеделник, 04 Април 2016 / На предела
  Това може да стане чрез мощна техника на проявлението, но трябва да внимавате какво си пожелавате   „Визуализирай това, което искаш, виж го, почувствай го, повярвай в него. Направи своя психологически проект и започвай да строиш“ - Робърт Колиър   Вие вероятн [...]

Хора на лъжата

Вторник, 27 Септември 2016 / Към себе си
Осем знака за фалшиво любезните хора, от които да стоим настрана     Колко често ви се случва да се разочаровате от хората около себе си? Много хора разпознават успешно престорено милото поведение, но сред нас има такива майстори на манипулациите, че се случва и да се объркаме. За [...]