Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изкуство в автомат

Петък, 21 Юли 2017 / Под прожектора
105
  • euronews.com

Група художници предлагат картините си навити си върху кенчета

 

Група художници от английския град Брайтън станаха популярни след решението си да продават картините си във вендинг машина. Автоматът се намира в центъра на града и предлага на публиката творби от млади артисти на цени от 20 до 50 паунда, разказва Reuters. Пространството за кенчета се превръща в „галерия”, а почитателите на съвременното изкуство бързо и лесно получават желаната творба. Картините са навити около металната кутийка и достигат до публиката след натискането на определените бутони.

 

 

Идеята хрумнала на един от художниците, а негов приятел, собственик на заведение му предоставил автомата си. Идеята била приета с радост от жителите Брайтън, известен, като най-либералният град в Англия.

"Понякога изкуството може да бъде малко претенциозно или да изглежда недостижимо", казва илюстраторът Хелън Хайт - един от творците, чиито творби се продават чрез машината.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изкуство, картини, вендинг машина, Брайтън

Street of Hope

Кои са училищата с най-силни резултати на матурите

Сряда, 14 Юни 2017 / В клас
От МОН се похвалиха с добри резултати на матурите   Резултатите от държавните зрелостни изпити по повечето предмети са по-високи от миналогодишните. Нараснал е броят точки, които учениците са получили по български език и литература, география и икономика, история и цивилизация, химия и [...]

Ранната диагностика на децата с аутизъм е решаваща

Четвъртък, 02 Март 2017 / Гласът на детето
В Александровска болница работят по проект за създаване на мрежа от специалисти по аутистични разстройства Ранната диагностика е предпоставка за навременна и адекватна терапия на децата с разстройство от аутистичния спектър. Александровска болница работи по проект за нови услуги на деца с [...]